Diş eksiklikleri çiğneme fonksiyonun kaybına, estetik sorunlara ve en önemlisi “Kemik Kaybına” yol açar. Dental implantlar doğal dişler gibi çiğneme fonksiyonu sağlar ve çene kemiğinin bozulmasını önler. Diş eksiklerinin yol açtığı estetik sorunlara çözümler sağlar.
Diş Eksikliği Tedavi Seçenekleri Nelerdir?
Geleneksel tedavi yöntemleri olarak kuron, köprü ile tam ve bölümlü protezler kullanılır. Geleneksel yöntemlerde, kuron – köprü protezlerinin yerleştirilmesi için sağlıklı komşu dişler kesilerek küçültülür. Tam ve bölümlü protezler herhangi bir dişte destek almayan tamamen doku destekli hareketli protezlerdir.
Diş Eksikliğinde Dental İmplant Seçenekleri
Dental implantlar 50 yılı aşkın süredir dişlerin tedavisinde kullanılmaktadır. Dental implantlar hem fonksiyonel hem de estetik açıdan büyük avantaj sağlar. Denatl implantlar sağlıklı dişlere zarar vermez. İmplantlar sayesinde çene kemiği korunur ve kemik kaybı yaşanmaz.
Dental İmplantlar Nasıl Uygulanır?
Öncelikle diş hekiminizin yaptığı konsültasyon sonucu implant uygulaması için uygun bir aday olmanız gerekmektedir. Dental implant genellikle lokal veya tercih edilirse genel anestezi altında çene kemiğine yerleştirilir. İyileşme süreci sonunda implant kemikle kaynaşır ve osseoentegrasyon sağlanır. Osseoentegrasyon sonrası protez aşamasına geçilir. Hekiminizi uygun protezi acısız bir şekilde implantın üzerine yerleştirir.
Dental İmplnat Uygulamasından Sonra Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar
- Dental implantlar uygulanan bölgeye baskı yapmayınız.
- Doktorunuzun önerdiği şekilde ilk 24 saat buz uygulamasını yapınız l(ağız dışından 10dk temas halinde tutup, 10 dk ara vererek).
- Doktorunuzun önerdiği ilaç ve ağız gargarasını tavsiye edildiği şekilde kullanınız.
- Operasyon günü ve ertesi iyileşmeyi geciktirici durumlardan kaçınınız. Örn. sert, çok sıcak ve çok soğuk yiyecek / içecek tüketimi, sigara kullanımı…
- Eğer protez kullanıyorsanız hekiminize danışmadan kullanmayınız.
- Kanamaya sebep olmamak için, lütfen tükürmeyiniz ve ağızınızı suyla çalkalamayınız. Kanama ağzı dolduracak büyüklükte ise hekiminize danışınız.
ÖNEMLİ!!!
Birkaç günden fazla devam eden şişlik, kanama, ağrı, uyuşukluk var ise mutlaka diş hekiminizi arayınız.